Nowoczesna stodoła

Firma Threefold Architects z Londynu zmieniła magazyn o wartości historycznej w dom rodzinny na obrzeżach angielskiego miasta Bath.
Przebudowa połączyła schodami i przejściami kilka dawnych budynków, które były częścią jednej firmy.  Nowe przejścia zorganizowane są wokół ściany centralnej, tworząc ciąg komunikacyjny domu. Architekci podkreślili oryginalne cechy budynków, wprowadzając jednak nowoczesne elementy, które wyraźnie odznaczają się od oryginalnej konstrukcji. W różnych pomieszczeniach na całej powierzchni widoczne są piękne, drewniane belki i wsporniki. Przeszklona ściana po stronie południowej domu sprawia, że cała otwarta przestrzeń salonu skąpana jest w naturalnym świetle, a mieszkańcy mają panoramiczne widoki na najbliższe otoczenie i położoną dalej dolinę. Sypialnia i łazienka zorganizowane są na dwóch piętrach po stronie wejścia.

Podziwiaj naszą galerię na Pinterest oraz poczytaj aktualności na Facebook


Zdjęcia: Charles Hosea





Tekst: nowoczesna STODOŁA





 
więcej