Balancing Barn

STODOŁA, która balansuje na krawędzi zbocza

Balancing Barn, zaprojektowany przez holenderską pracownię architektoniczną MVRDV z Rotterdamu, stoi na skraju spokojnego rezerwatu przyrody. Budynek zlokalizowany jest kilka mil w głąb lądu od wybrzeża Suffolk, w pobliżu historycznych miast Walberswick i Aldeburgh. Pokryty eleganckimi, odblaskowymi płytami stalowymi, dom dramatycznie unosi się nad krajobrazem, zapewniając widoki z ogromnych panoramicznych okien na okoliczne lasy, stawy i łąki.

Obiekt Balancing Barn położony jest na końcu prywatnej, wysadzanej drzewami alei, w ogrodzie o powierzchni 6 akrów i otoczony 138 akrami ziemi Suffolk Wildlife Trust. Zlokalizowany w  pobliżu lokalnych miast i wybrzeża jest idealnym miejscem na wakacje lub długi weekend.

W dużej, w pełni wyposażonej kuchni z jadalnią na otwartym planie na jednym końcu STODOŁY, połączonej z równie przestronnym salonem na drugim, goście mają dużo miejsca Tutaj możesz doświadczyć wszystkiego, co ten niezwykły dom ma do zaoferowania.

Kreatywnie zaprojektowane wnętrza i elastyczność przestrzeni, pozwalają na wyeksponowanie dużych okien o pełnej wysokości, aby otworzyć dom na ogród. Niezależnie od tego jak lubisz spędzać czas, czy jedząc na tarasie, czy wokół ogniska na świeżym powietrzu, czy po prostu spacerując i czytając książki. Każdy znajdzie tutaj dla siebie coś co lubi.

Dla bardziej energicznych znajdzie się okazja na odświeżenie przeżyć z dzieciństwa na huśtawce zawieszonej na drugim końcu 15-metrowego wspornika. W chłodniejsze dni i wieczory można rozpalić w kominku i z książką w ręku lub włączoną playlistą cieszyć się chwilami relaksu i „zawieszenia w przestrzeni”.

Lokalizacja: Niderlandy
Tekst: nowoczesna STODOŁA

 

 

Czytaj więcej

Zobacz podobne