Barwon House

Firma Auhaus Architecture + Interiors przeprowadziła gruntowną renowację maleńkiego domku na plaży w Barwon Heads w Australii. Nowy dom służy obecnie jako domek wakacyjny dla sporej rodziny.

W ramach renowacji przekształcono główny budynek na działce oraz wybudowano nowy pawilon dla gości, połączony z domem drewnianym tarasem.
Bez powiększania powierzchni starego domu udało się stworzyć wrażenie lekkości i przestronności, podkreślając wysokość dachu i otwierając wnętrze na katedralny sufit.
Stare drzewa, które otaczają drewniany taras przypominają rzeźby, które przyciągają uwagę, odwracając ją od zarówno pawilonu, jak i głównego budynku, dzięki czemu jego geometria nie zdominowała działki.

Lokalizacja: Barwon Heads, Victoria, Australia
Tekst: nowoczesna STODOŁA

Czytaj więcej

Zobacz podobne