Betonowa bryła w gęsto zalezionym lesie i towarzystwie jeziora

Ukształtowanie terenu było punktem wyjścia do zdefiniowania bryły budynku składającej się z trzech kondygnacji.

Najbardziej intymna część znajduje się na najwyższym piętrze, natomiast część towarzyska rozłożony jest na pozostałe dwa piętra. Na niższym piętrze dom otwiera się na okolicę, zachęcając do cieszenia się otaczającą naturą. Jednak to na środkowym piętrze, nowoczesna STODOŁA nabiera większego wyrazu, dzięki dwóm dużym oknom na frontowej elewacjach. Ogólnie rzecz biorąc, bryła budynku zapewnia większe poczucie ciągłości między zewnętrzem a wnętrzem. Jak również wizualną estetykę między gęsto zalesionym zboczem i zbiornikiem Caniçada.

Lokalizacja: Vieira do Minho, Portugalia
Tekst: nowoczesna STODOŁA

Czytaj więcej

Zobacz podobne