Nowoczesna stodoła

Pewien mężczyzna i jego żona zawsze uwielbiali słuchać bluesa. Dużo bluesa… Głośnego bluesa...
Uznali, że najlepszym miejscem do realizacji ich pasji będzie las. Wybudowali więc w lesie czarny dom z białą duszą, bo taki właśnie kolor dominuje we wnętrzu.

Rodzina marzyła o wysokiej przestrzeni w części centralnej domu, gdzie miał się znaleźć salon. To właśnie przez tę przestrzeń do każdego pomieszczenia w budynku miała docierać piękna, choć melancholijna muzyka. W lecie mieszkańcy chcieli otwierać szklaną ścianę domu, siadając na dużym, drewnianym tarasie, na którym będą mogli się cieszyć ulubionymi rytmami oraz spokojnym śpiewem ptaków. Zamierzali zbierać grzyby rosnące tuż obok i chcieli wypełnić swą kuchnię dziką przyrodą lasu. Miało to też być idealne miejsce na wieczory spędzane przy winie w gronie przyjaciół. Ten projekt pozwolił im zrealizować marzenia. Mogą zamieszkać w domu, w którym zawsze rozbrzmiewa ich ulubiony blues…
Podziwiaj naszą galerię na Pinterest oraz poczytaj aktualności na Facebook


Zdjęcia: Juozas Kamenskas



Tekst: nowoczesna STODOŁA







 
więcej