Nowoczesna stodoła

To przybudówka według projektu firmy VW+BS, która powstała przy budynku z XIX wieku i stanowi dla niego nie lada przeciwieństwo.
Co by było jednak, gdyby wnętrza zamieniono? Wnętrza nowego elementu domu zostały wykonane w stylu typowym dla XIX wieku, a oryginalna część budynku została wykończona wewnątrz w bardzo nowoczesny sposób. Przechodząc z jednej części do drugiej, robimy szybki skok w czasie. Coś więcej niż skok…

„Przybudówka znajduje się w niższej części ogrodu, co pozwoliło stworzyć przestrzenie z wysokim sufitem, unikając dominacji nowej części nad główną bryłą domu. Forma budynku przypomina typowe konstrukcje stodoły, które można znaleźć zarówno na tej nieruchomości, jak i w okolicy.”

Podziwiaj naszą galerię na Pinterest oraz poczytaj aktualności na Facebook

Architekt: VW+BS




Tekst: nowoczesna STODOŁA







 
więcej