Delikatne połączenie starego z nowym by Shipton Design

Delikatne połączenie starego z nowym

Posiadłość położona jest na terenie dawnego domu wiejskiego Laines w wiosce w Down Ampney. Nieruchomość została poddana nowoczesnej rozbudowie w celu dalszego powiększenia przestrzeni życiowej. Zastosowano współczesne produkty przeszklenia, które zestawiały tradycyjną kamienną fasadę Cotswold z urokiem istniejącego budynku wiejskiego.

Szklany łącznik został zaprojektowany, aby połączyć nową dobudówkę z domem. Takie połączenie oferując wizualnie wyraźną separację między nową i zabytkową architekturą.

Szklane połączenie pozwala na zalanie wyjątkowego poziomu światła zarówno w wewnętrznych przestrzeniach mieszkalnych domu, jak i dobudówce.

Aby kontynuować płynne połączenie między przestrzenią mieszkalną wewnątrz i na zewnątrz, obok szklanego łącznika zainstalowano duże 4-szybowe aluminiowe drzwi składane. Zapewniając właścicielom domu doskonały dostęp do ich tylnego patio i ogrodu. W miesiącach letnich mieszkańcy mogą przesuwać i ustawiać składane drzwi w jedną stronę, aby umożliwić przepływ świeżego letniego powietrza przez pomieszczenia mieszkalne.

Lokalizacja: Down Ampney, Anglia
Tekst: nowoczesna STODOŁA

Czytaj więcej

Zobacz podobne