Nowoczesna stodoła

Niedawno ukończono niestandardowy remont tradycyjnego wiejskiego domu w Flinders w Australii.
Dom został podany nastrojowym przeróbkom z dominującą czernią użytą na zewnątrz i wewnątrz.
Fantastyczny płot otoczył prostokątny basen obłożony kamieniem wydobytym z okolicznego kamieniołomu. Z ciemnego domu jak z sali kinowej rozpościera się malownicza sceneria.
W centralnym punkcie salonu zbudowano serce domu; kominek - pogrubiony w przeciwieństwie do reszty pomieszczenia, na przeciw którego stoi masywna biała sofa.
Duża kuchenna wyspa zapewnia wystarczająco dużo miejsca do przygotowywania zdrowych posiłków. Zaś w meblach kuchennych zamiast uchwytów użyto skórzanych pasków, które nadają szafkom wyjątkowego charakteru
Okno w sypialni, która ma łóżko z widokiem na zewnątrz, owinięto zakrzywioną zasłoną.
A na koniec na ścianach w łazience położono geometryczne wzorzyste płytki, zamontowano podwójny prysznic i białą wannę, z której właściciele domu mogą podziwiać ogród.

Lokalizacja: Flinders, Australia
Tekst: nowoczesna STODOŁA
więcej