former bakery loft

Wypełniony światłem loft w miejscu dawnej piekarni

W tętniącej życiem dzielnicy południowego Londynu, znanej jako Brixton Hill, górny poziom dawnej piekarni jest teraz rozległą przebudową magazynu, która oferuje słodką mieszankę starego i nowego.

Od wejścia prywatny korytarz prowadzi przez duże, drewniane przesuwane drzwi do ogromnej otwartej przestrzeni, w której znajdują się główne strefy wypoczynku, w tym dobrze wyposażony bar narożny. Szkliwione wiktoriańskie płytki owijają ściany salonu – który ma około 13m długości – dopełniając podłogi z ciemnej sklejki i odsłonięte kratownice.

Pokryte drewnem katedralne sufity dodatkowo wzmacniają wrażenie ogromnej przestrzeni w mieszkaniu o powierzchni ponad  330m2. Półotwartą kuchnię wyposażono w zupełnie nowe urządzenia. Szafki i powierzchnie ze stali nierdzewnej oddają hołd przemysłowej przeszłości budynku.

W sumie, to mieszkanie jednorodzinne oferuje cztery sypialnie, z których jedna ma schody wiosłowe, które prowadzą na prywatny taras. Kolejna sypialnia znajduje się na antresoli i przez przeszkloną ścianę wychodzi na główną część dzienną.

Lokalizacja tego przebudowanego magazynu Morrish Road zapewnia wygodny dostęp do wielu londyńskich hot spotów. W pobliżu znajduje się także kilka obszarów zielonych terenów miejskich.

Lokalizacja: Londyn, Wielka Brytania
Tekst: nowoczesna STODOŁA

Czytaj więcej

Zobacz podobne