Nowoczesna stodoła

Duży, drewniany dom wakacyjny z przybudówką od strony morza, ulokowany wśród skał i kwiatów w Sande w norweskim okręgu Vestfold.
To ostatni taki masywny, drewniany budynek Moelven Massivtre, który stworzono z tak ogromną dbałością o szczegóły.

Zastosowano w nim naturalną okładzinę z 45 cm potężnych desek świerkowych, a cała konstrukcja sprawia, że dom „oddycha”.

Podziwiaj naszą galerię na Pinterest oraz poczytaj aktualności na Facebook

Architekt: Schjelderup Trondahl Architects AS
Foto: Jonas Adolfsen
Tekst: nowoczesna STODOŁA

więcej

komentarze

ZA - Architekt:
fajna blacha falista...
Dawid Dowlarz:
To raczej drugi budynek wolnostojący a nie przybudówka :P
Ewa Mariańska:
I jak tu pozostać trdycjonalistą - dalej w nowoczesność ☺
zobacz ten wpis na FB

komentarze

ZA - Architekt:
fajna blacha falista...
Dawid Dowlarz:
To raczej drugi budynek wolnostojący a nie przybudówka :P
Ewa Mariańska:
I jak tu pozostać trdycjonalistą - dalej w nowoczesność ☺
zobacz ten wpis na FB