Nowoczesna stodoła

Dom rodzinny o wyraźnych cięciach znajdujący się „na szczycie Oslo”, w pobliżu skoczni narciarskiej Holmenkollen, z balkonem wspornikowym z pięknymi widokami.
Dom został wybudowany na stosunkowo małej działce, ale po dogłębnej analizie otoczenia i osobistych preferencji właścicieli.

Wszystkie funkcje dzienne ulokowano na piętrze górnym, odsłaniając wspaniały widok na centrum Oslo i horyzont Oslofjord. Wszystkie poziomy i okna zostały drobiazgowo zaplanowane, by w każdym pomieszczeniu zapewnić maksymalną ilość światła i niezwykły widok. Pomieszczenia główne mają na ścianach i suficie jasne panele dębowe, a podłogę wyłożono dużymi dębowymi deskami podłogowymi. Dom z zewnątrz obity jest wypalonymi i olejowanymi deskami świerkowymi.

Podziwiaj naszą galerię na Pinterest oraz poczytaj aktualności na Facebook

Architekt: Schjelderup Trondahl arkitekter
Foto: Jonas Adolfsen
Tekst: nowoczesna STODOŁA

więcej