NowoczesnaSTODOŁA
NowoczesnaSTODOŁA

Treehouse – domek w kształcie litery A wykonany z materiałów z odzysku

O inspiracji

Ten domek na drzewie to kryjówka dla dwóch chłopców i ich przyjaciół. Treehouse wsparty jest po jednej stronie na zboczu a po drugiej stronie na eukaliptusie.Treehouse zbudowano w dużej mierze z materiałów pochodzących z recyklingu, w tym niedawno zburzonej wiaty. Projekt stanowił wyzwanie, aby wydobyć jak najwięcej – z jak najmniejszej ilości materiałów. Położony na stromym terenie z widokiem na Derwent domek składa się z jednego pokoju i tarasu wejściowego, do którego prowadzi ścieżka. Przeszklona fasada, która jest jednocześnie wejściem do domku, jest jedynym źródłem naturalnego światła. Wyłożone sosną wnętrze obejmuje miejsce do siedzenia i składaną kanapę, podczas gdy poddasze w postaci antresoli zapewnia kolejne miejsce noclegowe. Marzysz o noclegu w domku na drzewie? Zajrzyj do DRZESWOstanu. Lokalizacja: Derwent, Stany Zjednoczone Tekst nowoczesna STODOŁA