Nowoczesna stodoła

Firma Oppenheim Architecture + Design z Florydy wraz ze szwajcarskim studiem Huesler Architekten stworzyły w osiemnastowiecznym budynku piękną przestrzeń biurową na własne potrzeby.
Budynek znajduje się w północnej części Szwajcarii i obejmuje nowy element, który widoczny jest od strony ogrodu.

Odnowiony budynek, który mieści się poza granicami miasta Bazylea w Muttenz, to nie tylko przestrzeń biurowa, ale na parterze znalazło się też miejsce idealne na spotkania lokalnej społeczności. Nowe okna dachowe wprowadzają do białych pomieszczeń biurowych znajdujących się na górnym piętrze sporo światła dziennego. Piętro to połączone jest z parterem spiralną klatką schodową z elementami metalowymi. Nowa część domu, obita drewnem, schowana jest od frontu za istniejącym już wcześniej budynkiem. Ma ona dwa piętra nad ziemią i jedno schowane poniżej. Jedna część domu jest wycofana od strony ogrodu, tworząc taras, którego granice wytyczają piękne kolumny konstrukcyjne. Pokoje dzienne części mieszkalnej znajdują się na parterze, a sypialnie umieszczono na piętrach wyższych oraz na poziomie niższym.

Podziwiaj naszą galerię na Pinterest oraz poczytaj aktualności na Facebook

Architekt: Oppenheim, Huesler Architekten



Zdjęcia: Borje Muller





Tekst: nowoczesna STODOŁA





 
więcej

architekci

komentarze

zobacz ten wpis na FB