Klasyka szwedzkiego stylu

Summerhouse Svartnö to dom, który jest spełnieniem marzenia pewnej niemieckiej pary o tradycyjnym szwedzkim domku. Para poprosiła ekspertów firmy Arkitektstudio Widjedal Racki, by przekształcili oni jedną z ich dwóch położonych sąsiednio nieruchomości, leżących na północ od Sztokholmu. Jedną z tych działek pozostawili swoim dzieciom, ale drugą chcieli zamienić w klasykę szwedzkiego stylu, która będzie idealnie pasowała do otaczającej dom przyrody.

Architekci z firmy Arkitektstudio Widjedal Racki wprowadzili serię zmian, które sprawiły, że nieruchomość nabrała nowego charakteru. Choć zachowali zgodność z istniejącym tu wcześniej szkieletem domu, dodali całej konstrukcji ponadczasowości, zmieniając ją nie do poznania. Wykorzystując tradycyjny kolor „falu red” dodali projektowi siły i oryginalności.

Ta piękna nowoczesna STODOŁA może spełnić marzenie prawie każdego… Pomieszczenia w pełni otwierają się na otoczenie zewnętrzne. Dom pozwala wprowadzić do środka świeże powietrze i naturalne światło, które wchodzi w interakcję z kolejnymi pomieszczeniami, tworząc bliską więź z przepięknym, szwedzkim krajobrazem. Ogromne okna oferują panoramiczne widoki, dodając tradycyjnej konstrukcji bogactwa i naturalnego piękna.

Letni domek „Summerhouse Svartnö” jest głęboko zakorzeniony w swojej scenerii i dziedzictwie szwedzkiej architektury, zachowując równowagę między starym i nowym, tworząc wrażenie wyszukanej i eleganckiej, współczesnej przejrzystości, pełnej spokoju i ciszy.
                                              
Lokalizacja: Norrtälje ,Sztokholm 
Tekst: nowoczesna STODOŁA

Czytaj więcej

Zobacz podobne