Nowoczesna stodoła

Położona kilka kroków od plaży, przemysłowa pusta przestrzeń poddasza przeszła wyjątkową transformację.
Ciepłe miejsce zaprasza niezwykłym klimatem dziedzictwa przemysłowego. Sercem kuchni jest wyspa podzielona na obszary do jedzenia, picia i czytania a stworzona z odzyskanych szesnastu elementów drewna, wzmocnionych rurami instalacyjnymi z odzysku. Temat odzysku trafił również do sypialni, gdzie zostało zbudowane łóżko z bali 12calix12cali z widocznymi miejscami pęknięć i naturalnych uszkodzeń. Mieszkanie jest pełne detali tworzących wyjątkową całość nawzajem się uzupełniającą. Pomysł lamp jest wysublimowany i zasługuje na wyjątkowe uznanie.

Zobacz też naszą galerię na Pinterest i Facebook

Architekt: Subu Design Architecture

Foto: Manolo Langis

Tekst: nowoczesna STODOŁA

więcej