Nowoczesna stodoła

Największym wyzwaniem było wprowadzenie kuchni do dostępnej przestrzeni, która znajdowała się między ścianami działowymi. Miejsce to miało ograniczony dostęp do dziennego światła, ponieważ mogło ono wpadać do środka jedynie od strony północnej.
Z tego powodu zdecydowano się na materiały, które wprowadzą do wnętrza tak dużo naturalnego światła, ile tylko będzie możliwe. Projekt wydawał się też być świetną okazją do tego, by zintegrować proponowaną przestrzeń z sąsiadującym patio.
Aby zoptymalizować możliwości budowlane w tak małej i ciasnej przestrzeni, zdecydowano się na zaprojektowanie drewnianej konstrukcji. Wszystkie jej elementy zostały wyprodukowane wcześniej w innym miejscu i zostały przywiezione na miejsce jako zestaw do złożenia. Zdecydowano się zastosować system montażu bez śrub i widocznych elementów metalowych, aby ostatecznie uzyskać przestrzeń czystą, prostą i jasną.

Lokalizacja: Chile
Tekst: nowoczesna STODOŁA
więcej