Nowoczesna stodoła

Pewnego dnia przyszedł do nas klient, który oczekiwał czegoś więcej niż tylko budynku w ogrodzie – wspominają architekci.
Chciał osobnej przestrzeni biurowej, która jednak będzie nie tylko miejscem do pracy. W budynku miało też się znaleźć miejsce dla gości z aneksem kuchennym, a także teren dla dzieci i zamknięte miejsce na luksusowy samochód. Mieliśmy więc sporo wymagań, ograniczoną przestrzeń i wymogi związane z ochroną rosnących w tym miejscu drzew. Czekało nas sporo pracy, ale jako architekci lubimy wyzwania. Po ulokowaniu w części tylnej zamkniętego parkingu, zaczęliśmy tworzenie samego studia. Część biurowa i pomieszczenia dla gości znalazły się na przeciwnych końcach budynku, co zapewnia większą prywatność. Następnie zaprojektowaliśmy antresolę z pochyłym dachem, by zminimalizować zakłócenie otoczenia sąsiadom. W końcu w tyle budynku stworzyliśmy kuchnię z otwartą przestrzenią pokoju dziennego. W ten sposób nie tyko stworzyliśmy perfekcyjne studio z przestrzenią parkingową, ale też udowodniliśmy, że jeden z naszych budynków Ecospace może być czymkolwiek tylko zechcemy (od architektów).
 
Tekst: nowoczesna STODOŁA
więcej

architekci

zdjęcia

komentarze

zobacz ten wpis na FB