Photostudio

Studio fotograficzne w STODOLE

Budynek „Photostudio in the Reedfield” to zlokalizowany na terenie Parku Narodowego projekt realizowany dla małego studia fotograficznego.

Podczas realizacji projektu, chętnie wykorzystywanym materiałem była trzcina. Taki zabieg stanowi nawiązanie do historii i tradycji tego miejsca, gdyż na tych terenach występują największe w Holandii pola trzcinowisk. Region jest z tego powszechnie znany.

Tradycyjnie trzcinę tę najczęściej wykorzystuje się jako ogrodzenie. W tym projekcie zastosowano ją w elewacji, co pozwoliło bryle budynku niemal wtopić się w otoczenie.

W połączeniu z czarnymi deskami, elewacja nabiera swojskiego, wiejskiego charakteru.

W studiach fotograficznych niezwykle ważną rolę pełni światło. Tutaj także o nie zadbano. Wnętrza studia przepełniają jasne barwy. Największe okna wychodzą na północ, wpuszczając dużą dawkę światła, które odbija się od białych ścian i sufitu ze stiuku.

Czrne deski elewacyjne znajdziesz u naszych partnerów! Zajrzyj tutaj!

Lokalizacja: Ossenziji, Niderlandy
Tekst: nowoczesna STODOŁA

Czytaj więcej

Zobacz podobne