Nowoczesna stodoła

Pierwotny budynek, który stał w tym miejscu, był stosunkowo niewielki i pochodził z lat 50-tych. W nowym projekcie zachowano jego piwnicę, część parteru oraz sufit na parterze.
Od poziomu ogrodu wchodzi się do nowej przybudówki, która znajduje się od północy. W piwnicy znajduje się sauna oraz mała łazienka, parter mieści toaletę i szafę, a dach przybudówki służy jako taras. Od zachodu do istniejącego wcześniej budynku doczepiono nową, drewnianą konstrukcję. W wyniku tego kuchnia z salonem stały się bardziej przestronne i otwierają się na otoczenie domu dzięki licznym oknom. Powiększono również poziom wyższy domu, tworząc tam trzecią sypialnię oraz dodatkową toaletę i łazienkę. 
Część dachu przybudówki zwrócona jest na zachód i w tym miejscu jest ona płaska. W ten sposób stworzono drugi taras z imponującymi widokami oraz duże okno w miejscu skrzyżowania dwuspadowego dachu. Wprowadzona ono sporo naturalnego światła do korytarza i w części domu ze schodami. Wysokość dachu pozwoliła również stworzyć dodatkową galerię z dwiema sypialniami zwróconymi na wschód.

Lokalizacja: Austria
Tekst: nowoczesna STODOŁA
więcej

komentarze

zobacz ten wpis na FB