Nowoczesna stodoła

Kilka mniejszych, połączonych ze sobą elementów, osłoniętych z jednej strony zieloną ścianą drzew, tworzy dom wakacyjny dla trzech pokoleń należących do jednej rodziny. Miejsca wystarczy dla wszystkich, więc cała rodzina może razem spędzać tu lato oraz jesienne weekendy.
Każdy element nowoczesnej STODOŁY służy innym funkcjom. Cała rodzina spotyka się w części centralnej, gdzie znajduje się salon z kominkiem, jadalnia oraz kuchnia. To miejsce to prawdziwe serce domu, gdzie duże, przesuwne okna otwierają się na ogród.

Architekci zadbali o to, by każde pokolenie rodziny mogło cieszyć się tu swą prywatnością. Dziadkowie korzystają ze swojego „własnego” domu, w którym mieści się salon, sypialnia i łazienka. Rodzice maja przestronną sypialnię, łazienkę oraz studio, które w razie potrzeby może również służyć jako pokój gościnny. Chłopcy mają swoje własne królestwo w pokoju na piętrze, skąd mają wspaniałe widoki na całe otoczenie.

Części mieszkalne nowoczesnej STODOŁY zostały uzupełnione o główne wejście, które zaspokaja wszystkie potrzeby całej rodziny. Obok domu powstała też szopa z warsztatem oraz zadaszone miejsce parkingowe.

Od strony południowej budynek łączy się z tarasem z filarem, który wspiera osłoniętą roślinnością pergolę. W tym miejscu jest też zewnętrzny prysznic oraz mała turbina wiatrowa. Cały dom otacza duży ogród z drzewami, warzywami oraz ziołami, które zawsze można wykorzystać w kuchni. To otoczenie pełne spokoju i ciszy, idealne do letniego wypoczynku…

Tekst: nowoczesna STODOŁA
Lokalizacja: Czechy
więcej