Prywatna STOODŁA LM

Prostota i minimalizm w odrestaurowanej STODOLE

Studio projektowania wnętrz Maister z Belgii przekształciło starą STODOŁĘ we współczesną przestrzeń życiową z szacunkiem do przeszłości.

Wcześniejsze prace budowlane oparto głównie na zabezpieczeniu wszystkich najważniejszych elementów konstrukcyjnych i ich wyeksponowanie. Inwestorom zależało na zachowaniu rustykalnego charakteru, dlatego ważne było, aby nie zniszczyć oryginalnej fasady. Aby jednocześnie zapewnić wnętrzu odpowiednią ilość światła postanowiono wstawić duże przeszklenie w miejscu, w którym znajdowała się pierwotnie brama wjazdowa dla maszyn.

Podłogi, schody i regały wykonano z wykorzystaniem odzyskanego drewna ze starych podkładów kolejowych. We wnętrzach całą uwagę przykuwa kuchnia urządzono w rustykalnym, minimalistycznym stylu z delikatnymi eleganckimi detalami.

Lokalizacja: Belgia
Tekst: nowoczesna STODOŁA

Czytaj więcej

Zobacz podobne