Nowoczesna stodoła

Ten dom był kiedyś małym domkiem parterowym i znajduje się przy przystanku na skrzyżowaniu ulic w Singapurze.
Teraz przyciąga wzrok swą dynamiczną formą i interesującymi materiałami, jakie wykorzystano podczas przebudowy. Unikatowe połączenie surowej formy betonu i perfekcyjnie dopasowanych ekranów z drewna tekowego z Bali chroni dom przed miejskim otoczeniem, nie ograniczając widoków, dopływu naturalnego światła i naturalnej cyrkulacji powietrza. Solidne mury graniczne i odpowiednio zaprojektowana roślinność na zewnątrz, wyciszają hałas z ulicy, ale oferują przechodniom intrygujące widoki.

Duży salon, otoczony antresolą, biblioteką i korytarzami zapewnia mieszkańcom łączność i świetną przestrzeń do wspólnych zajęć. Na parterze przestrzeń wewnętrzna płynnie łączy się z otoczeniem domu, tarasami zewnętrznymi, ogrodem i basenem, który zapewnia wnętrzu dodatkowe chłodzenie. Sypialnia główna, która znajduje się na strychu, oferuje właścicielom pełen komfort i zalana jest naturalnym światłem w otoczeniu pięknych widoków, które nie są typowe dla tak gęstej, miejskiej zabudowy.

Podziwiaj naszą galerię na Pinterest oraz poczytaj aktualności na Facebook

Architekt: Aamer Architects



Zdjęcia: Sanjay Kewlani



Tekst: nowoczesna STODOŁA







 
więcej

komentarze

Magdalena Rudd-West:
hmmm, paskudztwo wielkie, biedni sasiedzi musza na to patrzec, ale dookola tez paskudztwa, wiec sie wkomponowuje. fajne rozwiazania, choc juz troche powielane w innych podobnych domach na malych dzialkach. na pewno lepsze rozwiazanie niz tradycyjny dom na takiej dzialce :)
Marek Kliszcz:
Super!!!!
zobacz ten wpis na FB

komentarze

Magdalena Rudd-West:
hmmm, paskudztwo wielkie, biedni sasiedzi musza na to patrzec, ale dookola tez paskudztwa, wiec sie wkomponowuje. fajne rozwiazania, choc juz troche powielane w innych podobnych domach na malych dzialkach. na pewno lepsze rozwiazanie niz tradycyjny dom na takiej dzialce :)
Marek Kliszcz:
Super!!!!
zobacz ten wpis na FB