STODOŁA w Cotswolds przeszła gruntowną przebudowę

Imponująca, 300-letnia STODOŁA w Cotswolds, została całkowicie odnowiona i przeprojektowana.

Zabytkową już STODOŁĘ w hrabstwie Gloucestershire w ciągu ostatnich 10-ciu lat przeprojektowano dwukrotnie. Po zakupie posiadłości klient zasięgnął rady inżynierów, projektantów i budowlańców. Zgodnie stwierdzono, że budynek został źle zaprojektowany i zbudowany.

W wyniku nowego projektu STODOŁĘ przebudowano. Zburzono niektóre ściany a inne wzmocniono. Mimo licznych prac budowlanych nie stracono charakteru starego budynku. Kamienne ściany i krokwie sufitowe wyeksponowano. Surowość wnętrz podkreślono przez zastosowanie szarej posadzki.

Wnętrzu nadano rustykalnego stylu poprzez dodatki w postaci drewna i żyrandoli z poroży. Dzięki dobrze rozplanowanym przeszkleniom, zapewniono odpowiednią regulację światła wpadającego do środka.

Nie ingerowano w elewację zewnętrzną ani pokrycie dachowe, które zostało odrestaurowano kilka lat wcześniej, dzięki temu z zewnątrz STODOŁA wygląda niemal identycznie jak przed laty.

Lokalizacja: Cotswolds, Gloucestershire
Tekst: nowoczesna STODOŁA

Czytaj więcej

Zobacz podobne