Nowoczesna stodoła

Zniszczony domek leśniczego, który służył do polowania w środku Parku przyrody Fanes-Senes-Braies Południowego Tyrolu został zastąpiony przez nowoczesną STODOŁĘ.
Wynikiem tego jest zmniejszona struktura liniowa oparta o typowe, ale wyrafinowane elementy starego budynku. Tak więc tradycyjna konstrukcja została zbudowana bez typowych masywnie wystających narożników.

Dom składa się z dwóch struktur, dwupiętrowego budynku głównego i małego pensjonatu. Cechą uderzające są okna: na górze podłużne szczeliny, asymetrycznie ułożone, które ciekawie przecinają strukturę elewacji i zapewniają sypialni medytacyjną atmosferę. Na parterze, panoramiczne okna z widokiem na las, łąki i góry przez co do pokoi wpada ogromna ilość światła. Jeśli jest to konieczne, okno może być zamknięte dużymi drewnianymi żaluzjami, przesuwnymi.

Wystrój wnętrz jest inspirowany alpejską tradycją, ale w nowoczesnej interpretacji. Drewniane pokoje są zdominowane przez czyste linie i minimalistyczny styl. Jedyne fanaberie to krzesła wzorowane na typowych tyrolskich.

Lokalizacja: Tamers a San Vigilio di Marebbe
Tekst: nowoczesna STODOŁA
więcej