The Barn Gallery

Ekologia w stylu The Barn Gallery

W The Barn Gallery zasmakujesz ekologicznego doświadczenia turystycznego, które minimalizuje wpływ na planetę! A zacznie się ono od odblokowania drzwi wejściowych w smartfonie. Takie to proste.

The Barn Gallery nie jest klasycznym STODOŁOWYM obiektem wypoczynkowym. Tu ekologia i technologia grają pierwsze skrzypce. Dwumetrowe obrotowe drzwi wejściowe zostały wykonane z desek sosnowych VG pochodzących z rozebranego 75-letniego budynku we wschodnim Waszyngtonie. Można je otworzyć za pomocą smartfona! Podoba Wam się takie rozwiązanie technologiczne? Zajrzyjcie do Grenton, którzy wiedzą jak sterować wszystkimi urządzeniami i systemami w domu. Za inteligentnymi drzwiami znajduje się czerwona kuchnia Ferrari zaprasza do zalanego słońcem wspaniałego pokoju… Niestandardowe projekty, ikony designu, zrelaksowana elegancja. Wszystko to podkreśla oświetlenie – w większości listwy LED. Po podobne rozwiązania udajcie się do Ramko.

Ekologia? Na terenie The Barn Gallery załadujesz samochód elektryczny. A ta okrągła balia obok domu, to nie jacuzzi. To zbiornik na wodę – kiedy pada deszcz, zbiornik się napełnia. Wieża filtracji wstępnej zlewni deszczowej filtruje wodę deszczową z dachu z cząstek stałych przed doprowadzeniem do zbiornika magazynowego.

The Barn Gallery to przestronna bryła nad wodą, prezentująca zrównoważony projekt architektoniczny. Obiekt wychodzi na południowy zachód od zacisznego urwiska nadbrzeżnego i jest otoczona 4 akrami (16 000 metrów kwadratowych) lasu oraz prywatną łąką. Fenomenalne widoki zapewniają przeszklenia, które również wychodzą na południową stronę. Specjalistą od architektury okiennej na polskim rynku jest Multiko. A jeśli wolisz bezpośredni kontakt z naturą, usiądź w fotelu „digital-detox” i kontempluj niesamowity widok z urwiska ośnieżonych gór olimpijskich, latarni morskiej Cattle Point, żaglówek i orek pluskających się po kanale.

Skusisz się na urlop? Zapraszamy do naszej zakładki „Do wynajęcia”.

Lokalizacja: Lopez Island, Stany Zjednoczone
Tekst: nowoczesna STODOŁA

Czytaj więcej

Zobacz podobne