Nowoczesna stodoła

Projekt domu jednorodzinnego powstał dla typowej podmiejskiej lokalizacji oferującej z jednej strony atrakcyjne widoki i kontakt z przyrodą, z drugiej strony bezpośrednie sąsiedztwo innych domów może powodować poczucie braku prywatności.
Do budynku dostajemy się od wjazdu poprzez hall - garaż z dostępną częścią techniczno-gospodarczą, następnie wiatrołap, toalety aż po podzieloną na dwa skrzydła strefę dzienną i nocną z usytuowanym pomiędzy tarasem. Jedno ze skrzydeł mieści w sobie salon z kuchnią i jadalnią a drugie strefę sypialni wraz z poszerzonym korytarzem oferującym miejsce zabawy i rekreacji. Usytuowane pod kątem 90 stopni skrzydła budynku otwierają się widokowo na krajobraz oraz izolowane od sąsiadów wnętrze z tarasem. Budynek eksploruje typową formę domu z dachem dwuspadowym i został zaprojektowany w konstrukcji drewnianej. Zawarty w projekcie program to 3 sypialnie, łazienka, wc , salon z kuchnia i jadalnia oraz pomieszczenia techniczno gospodarcze o łącznej powierzchni około 160m2.

Projekt, wizualizacje, tekst: SLAS architekci
Zespół: Aleksander Bednarski, Mariusz Komraus
Współpraca: Sonia Monnsour
 
więcej

komentarze

zobacz ten wpis na FB