NowoczesnaSTODOŁA
NowoczesnaSTODOŁA

Imponująca nowoczesna STODOŁA pokryta strzechą

O inspiracji

nowoczesna STODOŁA o imponującym wyglądzie na wsi w pobliżu Zwolle. Nowoczesna i przyjazna, w równowadze z otoczeniem. Duży loft sprawia, że ​​dom wydaje się lekki. Dach ze strzechy płynnie przechodzi na dachówkę. Dom jest 40 cm wyższy od poziomu gruntu, dzięki czemu możesz cieszyć się panoramicznym widokiem.W tym domu architekci zastosowali własną metodę budowy. Dach wykonany jest w całości z betonowych elementów szerokopłytowych oraz materiału izolacyjnego o grubości 24 cm. Zapewnia to lepszą niż zwykle izolację w przypadku upałów, zimna, ognia i hałasu. Elementy betonowe nie wymagają wykończenia. W środku jest wiele elementów szklanych. Konstrukcja oparta jest na betonie i stali. Ten dom jest pierwszym, który został zrealizowany w tej metodzie budowlanej.

Klientka Inès o swoim domu

"Mieliśmy jasne wyobrażenie o tym, czego chcemy, kiedy kupowaliśmy naszą parcelę". Mieszkanie na wsi, ale w minimalistycznym domu. Jeroen był w stanie idealnie przełożyć nasz pomysł na zabudowę z betonu, szkła i stali na końcowy projekt. Jeroen słucha uważnie i szybko doszedł do jasnego i prostego projektu. Trzyma się swojej wizji i to było dokładnie to, czego potrzebowaliśmy. Widać to w efekcie: "minimalistyczny dom z poszanowaniem środowiska". "Co najbardziej lubię w naszym domu?" To, że o zmroku z salonu widać gwiazdy i księżyc. A jeśli nadejdzie burza, wyłączymy światła w środku. Osoby, które przyjeżdżają tu po raz pierwszy, są również pełne zdumienia tym, jak łączą się części wnętrza i natura. Żyjemy w krajobrazie. Projekt idealnie wpasowuje się w potrzeby mieszkaniowe klientów. Minimalizm w otwartym krajobrazie i metoda konstrukcji, która idealnie do tego pasuje.

Inès o domu: "Odkąd tu mieszkamy, moje życie się uspokoiło. Nie bardzo wiem, jak to wytłumaczyć. Beton, drewno i szkło sprawiają wrażenie bezpieczeństwa, jak prywatna kaplica. Kiedy jesteś w domu, widzisz niebo, światło i przestrzeń. Myślę, że każdy musi tego doświadczyć."

Lokalizacja: Holandia Tekst: nowoczesna STODOŁA