rozbudowa kalifornijskiego bungalow w Melbourne

Rozbudowa kalifornijskiego bungalow w Melbourne

Kalifornijski bungalow w Melbourne powiększył się o nową przybudówkę według projektu firmy architecture architecture. W ten sposób wprowadzono do wnętrza więcej światła. Jednocześnie reorganizacji uległy przestrzenie dzienne, zwracając uwagę w stronę sporego ogrodu.

Ze względu na ostre wymogi budowlane, architekci musieli starannie dobierać materiały i układ nowej części domu. Zdecydowali się więc, na stworzenie licznych odniesień do kluczowych elementów istniejącego domu. Wiele elementów uległo modyfikacji pod wpływem współczesnej interpretacji.

Nowe dwuspadowe dachy są kontynuacją starszej części budynku. Zostały jednak zmodyfikowane tak, by odpowiadały nowym funkcjom i wprowadzały do wnętrza więcej naturalnego światła. W świetlikach zastosowano płyty z poliwęglanu. Przestronna kuchnia umiejętnie łączy drewno z elementami murowanymi.
Przechodząc przez cały dom w wielu jego kątach możemy dostrzec odbijające się światło, które umiejętnie prowadzi nas z miejsca na miejsce.

Lokalizacja: Melbourne, Kalifornia, USA
Tekst: nowoczesna STODOŁA

Czytaj więcej

Zobacz podobne