nowoczesna STODOŁA w Michałowicach

Dom zaprojektowano zgodnie z marzeniem Inwestorów, którzy zapragnęli formy w postaci dwóch stodół połączonych niskim łącznikiem. Bryły zorientowano niesymetrycznie względem siebie w celu optymalizacji wnętrz pod kątem nasłonecznienia.

Wejście do budynku zlokalizowano w miejscu połączenia brył, czyli w łączniku. W tej centralnej części domu zaprojektowano duży stół jadalniany, przy którym rodzina chce spędzać jak najwięcej wspólnego czasu. Znajduje się on na osi wejścia do domu. Widokowo otwiera się na taras i ogród. Po stronie zachodniej niższa bryła mieści w sobie część dzienną domowników – kuchnię i salon. Po stronie wschodniej, w dwukondygnacyjnej bryle zlokalizowano część prywatną założenia- sypialnie oraz łazienkę na piętrze. Na parterze zaprojektowano gabinet do pracy oraz garaż wraz z pomieszczeniami technicznymi.

Budynek jest eklektycznym połączeniem stylu rustykalnego z estetyką minimalistyczną, dzięki czemu dom jest w odbiorze jednocześnie nowoczesny i przytulny. Efekt ten uzyskano dzięki prostym formom o wyrafinowanych detalach przy zastosowaniu materiałów takich jak naturalny kamień oraz ciepłe, również naturalne drewno.

Marzysz o nowoczesnej STODOLE skrojonej pod Twoje wymagania? Skontaktuj się z todos architekci. Śledź także ich profile na Facebook i Instagram!

Lokalizacja: Michałowice, Polska

Czytaj więcej

Zobacz podobne