Split View Mountain Lodge

Zakopać się w śniegu: wakacyjny dom w sąsiedztwie zaśnieżonych szczytów.

Ten budynek pokryty śniegiem idealnie wtapia się w otoczenie rozsiewając zapraszającą i swojską aurę. Dom położony w wiosce Geilo, w dolinie Hallingdal, Norwegia, wykonano głównie z drewnianych listew i wolumenów oraz dużych szklanych paneli. Geometryczna konstrukcja, w której pomieszczenia rozszerzają się pod różnymi kątami, cieszy oko swoją nowoczesnością, a lekko wznoszący się dach nadaje jej wyglądu górskiej chatki. Budynek wzniesiony w bliskiej odległości od pobliskich kurortów narciarskich oferuje niezwykły panoramiczny widok na wieś i zaśnieżone szczyty.

Podziwiaj naszą galerię na Pinterest oraz poczytaj aktualności na Facebook

Architekt: Reiulf Ramstad Arkitekter
Foto: Soren Harder Nielsen, Courtesy of Reiulf Ramstad Arkitekter
Lokalizacja: Buskerud, Norwegia
Tekst: nowoczesna STODOŁA

 

Czytaj więcej

Zobacz podobne