Impressive BARN Conversion in Österlen

Jonathan Andersson oraz zespół uzdolnionych stolarzy stworzyli niezwykły dom, przebudowując dwie STODOŁY w Österlen w Szwecji.

Dwie, zniszczone konstrukcje z 1910 roku znajdowały się na pięknej działce w krajobrazie Tunby, które pełne jest falujących wzgórz. To właśnie z tych dwóch, starych budynków powstał nowoczesny dom z czterema sypialniami o spójnych wnętrzach.

Pomieszczenia zorganizowane są na kształcie litery „L” i utrzymane są w jasnej i białej kolorystyce, która świetnie pasuje do okien ciągnących się od podłogi aż po sufit. W ten sposób wnętrza są lekkie, otwarte i przestronne. Miejscami sufity sięgają wysokości blisko 7 metrów i wykończone są rustykalnymi belkami. Szklane drzwi prowadzą z wykonanej na zamówienie kuchni na ogromny, drewniany taras, z którego można wejść do basenu.

To gwarantowany wypoczynek w otoczeniu ciszy i pięknych, wiejskich widoków.

Lokalizacja: Österlen, Szwecja
Tekst: nowoczesna STODOŁA

Czytaj więcej

Zobacz podobne